Grilování – voňavé maso, ryby, zelenina

Známý německý kuchař Christoph Brand se svými přáteli (Ludwig Maurer, Xiao Wang, Heiko Schulz, Véronique Witzigmann, Hannes Arendholz) připravil originální a snadné pokrmy. Spider beef burger, trhaný losos, mrkvový hot dog a další skvělé pochoutky jsou zárukou, že u grilu nezažijete nudu.

Vyzkoušejte recepty německého odborníka na grilování a gurmána Christopha Branda a jeho přátel.

  • Více než 50 geniálních receptů na přípravu masa, ryb, zeleniny a ovoce na grilu.
  • Know-how grilování, barbecue a uzení.
  • Přehledné tabulky, podrobné informace o surovinách tipy profesionálů.

Na začátku knihy vás seznámíme s vybavením, správnými metodami a teplotami grilování, doporučíme také druhy masa a ryb. Následuje rozsáhlá nabídka receptů – od klasických grilovaných žebírek, steaků, lahodného mletého masa, drůbeže a křidélek, ryb, rybích špízů a dokonce i mořských plodů. Na grilovaných jídlech si mohou pochutnat i vegetariáni – burger z červené řepy, recepty z dýně, celeru i kukuřice, rajčat i hot dog s karotkou či sladké brambory. Aby bylo menu kompletní, můžete na grilu připravit i sladkou tečku – ananas, mandlový crumble. V závěru knihy jsou recepty na vhodné saláty a lahodné omáčky.

Tři zásady

„Nejlepší party se konají u grilu.“

Miluji grilování. Podle mého názoru existují tři věci, díky nimž se můžete stát mistrem v grilování.

Nejdůležitější jsou kvalitní potraviny a suroviny. A je jedno, jestli budete na grilu připravovat maso nebo vegetariánské či veganské pohoštění. Kvalitní suroviny jsou základním předpokladem skvělého zážitku, a to především chuťového. Bylo by však chybou věřit, že lepší výsledek grilování zajistí drahý gril a cenově náročné vybavení.

Dále jsou podle mého velmi důležití přátelé. Což platí celkově v životě, ale při grilování obzvlášť. Člověk by neměl nikdy grilovat sám. Při grilování jde o celkový dojem, o který se rádi podělíme s přáteli. Zelená louka, krásné počasí a dobří kamarádi! I pivečko u grilu chutná ve dvou nebo s celou partou přátel dvojnásob.

A přesně z tohoto důvodu jsem ke spolupráci na této knize přizval pár svých kamarádů. Každý z nich ovlivnil knihu svým způsobem. A tak vznikl pestrý mix mimořádných receptů, díky nimž se budete moci v budoucnu u grilování blýsknout.

A třetí věc je také velmi důležitá! Zatímco hosté sedí u stolu a jedí, resp. se baví, neměli byste vy sami stát u grilu celý večer. Sice je skvělé, když to vypadá, že jste měli s přípravou občerstvení strašně moc práce a přípravami v kuchyni jste strávili celé hodiny, ale ve skutečnosti tak tomu být nemusí.

V této knize vám ukážu, že když si vezmete tato tři pravidla k srdci, dokážete vykouzlit vynikající pokrmy, a že kdo dobře vaří, může i skvěle grilovat.

Christoph Brand

Knihu vydává nakladatelství GRADA a koupit si ji můžete na https://www.grada.cz/grilovani-(1)-9702

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *