Borůvkové cupcakes

Množství surovin vystačí na 12 – 14 větších cupcakes.

Těsto:

110 g másla vyšleháme s 130 g třtinového cukru. Přidáme 3 vejce, 120 ml mléka a  1 vanilkový lusk a opět šleháme do husté pěny. Postupně zašleháváme 90 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky a 1/2 prášku do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme hrst omytých a osušených borůvek.

Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 15 – 20 minut.

Krém:

1 pudinkový prášek uvaříme v 200 ml mléka a necháme za občasného míchání vychladnout na pokojovou teplotu. Misku omytých borůvek rozmixujeme do hladka. 100 g změklého másla vyšleháme se 100 g třtinového cukru a 100 g čerstvého sýra. Přidáme rozmixované borůvky a vychladlý puding a vyšleháme do hladkého krému. Dáme krém na chvíli do lednice a, až cupcakes vychladnou, naneseme ho pomocí zdobícího sáčku.

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *