Skořicové cupcakes s jablečným pyré

Tak ještě jednou jablka a přísahám, že už dám pokoj, i když považuji pečení z podzimních sklizní za to vůbec nejvoňavější.

Množství surovin vystačí na 12 – 14 větších cupcakes.

Těsto:

110 g másla vyšleháme s 130 g třtinového cukru. Přidáme 3 vejce, 120 ml mléka a 3 lžičky skořice a opět šleháme do husté pěny. Postupně zašleháváme 90 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky a 1/2 prášku do pečiva.

Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme cca 15 – 20 minut.

Jablečné pyré:

3 – 4 jablka střední velikosti oloupeme, nakrájíme na měsíčky a zbavíme jádřinců. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby nevykukovala a v látkovém měšci nebo sítku na koření přidáme badyán, celou skořici a pár celých hřebíčků. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Vyjmeme sáček nebo sítko s kořením. Vodu scedíme do džbánku či jiné nádoby a dáme do lednice, protože vychlazená je výborná k pití. Uvařená jablka rozmixujeme na pyré, podle potřeby přisladíme medem a vymixujeme dohladka.

Krém:

200 ml alespoň 30%, nejlépe však 40% smetany vyšleháme, přidáme pár lžic jablečného pyré a ušleháme jemný krém, který naneseme na cupcakes. Zbytek jablečného pyré podáváme coby omáčku k hotovým cupcakes.

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *