Utečte letní nudě na talíři

Pochutnejte si na netradičních grilovacích receptech s bezpeckovými melouny Bouquet

Zařaďte do svého letního menu zábavu s jednoduchými recepty. Vyměňte své obvyklé vaření v kuchyni za chvíle strávené u grilu na zahradě, na balkóně či v parku. Jiskru navíc dodá pokrmům nečekaná ingredience – bezpeckový meloun Bouquet. Celá rodina si pochutná na hamburgerech s melounovou salsou a mangem, grilovaném chřestu s melounovým carpacciem a koprem, kuřecích špízech s melounovou chilli omáčkou a o sladkou tečku se postará grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi. Všechny recepty jsou velmi snadné a zvládne je i začátečník. A díky bezpeckovým melounům Bouquet budete mít o jednu starost míň. Nemusíte pracně vybírat semínka.

Hamburger s melounovou salsou a mangem je originální variací na oblíbenou letní pochoutku. Spojení melounu a manga dodává grilovanému masu jedinečnou chuť. Na recept pro čtyři osoby budete potřebovat:

  • 4 ks hamburgerových bulek
  • 800 g kvalitního mletého hovězího masa
  • červenou cibuli
  • rukolu nebo jiný oblíbený salát
  • kečup

na melounovou salsu s mangem:

  • 400 g melounu Bouquet
  • 100 g manga
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst máty
  • 1 malou jarní cibulku
  • sůl, pepř

Nejprve si připravíme melounovou salsu. Meloun lehce opečeme na grilu a spolu s mangem nakrájíme na malé kostičky. Poté zakápneme olivovým olejem a přidáme jemně nasekané bylinky. Na závěr dochutíme solí, pepřem a vše důkladně zamícháme.

Před přípravou samotného hamburgeru opečeme bulky na grilu. Dále na spodní část naneseme kečup, přidáme salát, tenké plátky červené cibule a položíme na grilu opečený hovězí hamburger. Na závěr přidáme osvěžující melounovou salsu, přiklopíme druhou částí housky a podáváme.

Grilovaný chřest s melounovým carpacciem a koprem osvěží každý oběd či večeři. Lehká chuť chřestu a melounu se skvěle snoubí a překvapí i ty nejnáročnější gurmány. Na recept pro čtyři osoby si připravte:

  • 350 g melounu Bouquet
  • 1 balení chřestu
  • rukolu, polníček nebo jiný oblíbený salát
  • olivový olej
  • citrón
  • kopr
  • sůl a pepř

Zelený chřest lehce ogrilujeme. Nejlépe chutná krásně křupavý, proto grilujeme jen krátce. Mezi tím pomocí škrabky nakrájíme meloun na tenké plátky. Chřest servírujeme na oblíbeném salátu, pokapaný olivovým olejem a jemně osolený. Na závěr přidáme melounové carpaccio, pokapeme citronem, posypeme nasekaným koprem a můžeme dozdobit plátky citronu.

Kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou představují obměnu dalšího oblíbeného receptu z grilu. Zatímco si budete pochutnávat na netradiční chuťové symfonii, nechte své hosty hádat jednotlivé ingredience. Na toto jídlo pro čtyři osoby si připravte:

  • 200 g melounu Bouquet
  • 300 g kuřecího masa
  • grilovací koření
  • hrst koriandru
  • 1 žlutou chilli papričku
  • olej
  • lžičku třtinového cukru
  • stroužek česneku
  • sůl, pepř

Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a napíchneme na kovové jehly. Každý špíz posypeme oblíbeným grilovacím kořením, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvilku odpočinout.

Mezitím si připravíme melounovou chilli omáčku. Meloun spolu se žlutou chilli papričkou nasekáme na drobné kousky a dáme do misky. Přidáme koriandr, špetku soli a dle sladkosti melounu cukr. Následně vše důkladně promícháme, můžeme krátce rozmixovat, a propasírujeme stroužek česneku. Takto připravenou omáčku podáváme s grilovanými špízy.

Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi je lahodný dezert, který by se nemuseli bát servírovat i v těch nejlepších restauracích. Vy ho však během chvilky vykouzlíte i u sebe doma na svém grilu. Pro čtyři osoby budete potřebovat:

  • 400 g melounu Bouquet
  • 1 lžičku badyánu
  • 100 ml javorového sirupu
  • 200 g mascarpone
  • 1 lžíci tahini pasty
  • kůru z jednoho citronu
  • hrst nasekaných pistácií

Meloun nakrájíme na trojúhelníky, které posypeme badyánem a pokapeme javorovým sirupem. Takto připravený meloun necháme odpočinout a mezi tím si připravíme krém.

Mascarpone smícháme s trochou sezamové tahini pasty, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a posypeme pistáciemi. Na závěr meloun grilujeme, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje a podáváme s krémem s mascarpone.

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost ANECOOP, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.

Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.

Melouny Bouquet jsou k dostání v supermarketech a ve vybraných maloprodejnách. Cena se pohybuje okolo 25 Kč/kg.

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *