Lívance jsou základ každé vydatné snídaně. Udělejte si lahodné lívance tentokrát jinak – s proteinem nebo z rýžové mouky.
Proteinové lívance
Ingredience:
- 30 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
- 3 bílky
- 30 g čokoládového proteinu
- 5 g prášku do pečiva
- Kokosový olej
Postup
- Smícháme mouku, protein a kypřící prášek.
- Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu.
- Suchou směs přidáme k bílkům a promícháme.
- Lívanečník nebo pánvičku si vymažeme kokosovým olejem a smažíme středně velké lívance.
TIP: Chutnají skvěle i s jakýmkoli sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem nebo třeba jen s javorovým sirupem.
Lívance z rýžové mouky
Ingredience:
- 160 g rýžové mouky Pernerka
- 160 g bílého jogurtu
- 30 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 3 vejce
- Máslo na vymazání lívanečníku
- Povidla či javorový sirup na pomazání
Postup:
- Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme bílý jogurt, vejce a vytvoříme hladké lehce tekuté těsto.
- Necháme 15 minut odstát.
- Lívanečník, případně pánev vymažeme máslem a takto smažíme z každé strany pomalu cca 3 minuty.
- Lívance pomažeme povidly a ihned podáváme.