Lívance jinak

Lívance jsou základ každé vydatné snídaně. Udělejte si lahodné lívance tentokrát jinak – s proteinem nebo z rýžové mouky.

Proteinové lívance

Ingredience:

  • 30 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
  • 3 bílky
  • 30 g čokoládového proteinu
  • 5 g prášku do pečiva
  • Kokosový olej

Postup

  1. Smícháme mouku, protein a kypřící prášek.
  2. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu.
  3. Suchou směs přidáme k bílkům a promícháme.
  4. Lívanečník nebo pánvičku si vymažeme kokosovým olejem a smažíme středně velké lívance.

TIP: Chutnají skvěle i s jakýmkoli sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem nebo třeba jen s javorovým sirupem.

 

Lívance z rýžové mouky

Ingredience:

  • 160 g rýžové mouky Pernerka
  • 160 g bílého jogurtu
  • 30 g vanilkového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • Máslo na vymazání lívanečníku
  • Povidla či javorový sirup na pomazání

Postup:

  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme bílý jogurt, vejce a vytvoříme hladké lehce tekuté těsto.
  2. Necháme 15 minut odstát.
  3. Lívanečník, případně pánev vymažeme máslem a takto smažíme z každé strany pomalu cca 3 minuty.
  4. Lívance pomažeme povidly a ihned podáváme.

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *