Máslová kolečka s čokoládovým krémem

Potřebujeme:

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • Na namáčení – čokoláda

Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, vejce a žloutek. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme zrníčka a přidáme k ostatním surovinám. Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Na pomoučeném vále pak vyválíme placku, ze které vykrajujeme kolečka.

Na plech dáme pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C přibližně 8 minut.

Po vychladnutí lepíme krémem, polijeme čokoládou a zdobíme dle chuti.

Na krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 čokoládový pudinkový prášek
  • 5 lžic cukru (třtinový nebo krupice)
  • 100 g čokolády na vaření
  • 250 g másla

Odměříme si 300 ml mléka. Část si odlijeme do hrnku, ve kterém rozkvedláme pudinkový prášek, zbytek dáme vařit s 5 lžícemi cukru. Jakmile se mléko ohřeje, vlijeme rozkvedlaný pudinkový prášek a uvaříme pudink. Do ještě horkého vmícháme čokoládu, až se úplně rozpustí. Pudink necháme za občasného promíchání vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a postupně do něho vmícháváme pudink, jakmile má stejnou teplotu jako máslo. Krém dáme odpočinout do lednice.

Pak už stačí jen kolečka slepit krémem, namočit v čokoládě a dozdobit podle své fantazie.

 

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *