Skořicové sušenky s jablky

Jablka jsou geniální ovoce. Nejen, že jsou výborná jen tak na jídlo, ale hlavně se dají v různých úpravách použít do nepřeberného množství pokrmů. A protože začíná jablečný čas, přikládám recept na sušenky.

Nejprve si oloupeme 2 středně velká jablka a nastrouháme je nahrubo. Necháme je zatím na sítku odkapat, ale násilím je ždímat nebudeme. 250 g změklého másla, 2 vejce a 300 g třtinového cukru vyšleháme do pěny. Přimícháme 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a 1/2 lžičky soli a vypracujeme hladké těsto. Nakonec vmícháme 3 lžičky skořice a nastrouhaná jablka.

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Na pečící papír pak z těsta lžíci tvoříme hrudky, mezi kterými si necháme trochu víc místa, protože se během pečení roztáhnou do klasického sušenkového tvaru. Pečeme 15 – 20 minut do zlata.

Možné obměny:
Základní těsto můžeme použít i k sušenkám jiných příchutí, jen vynecháme jablka a skořici a místo toho vmíchat do těsta jiné ingredience. Přidávám typy na dvě další možnosti a pak už záleží jen na vaší fantazii a chuti.

  1. nahrubo nasekáme 250 g čokolády s vysokým obsahem kakaa a 50 g vlašských ořechů.
  2. nahrubo nasekáme 250 g bílé čokolády a 50 g mandlí – zvlášť  tyhle jsou u nás doma dost v kurzu.

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *