Žitné rohlíčky

Upečte si k víkendové snídani výjimečné rohlíčky z celozrnné žitné mouky Pernerka. Potěší vás ještě teplé samotné nebo třeba s domácí pomazánkou. A když zbydou, v pondělí je stačí promazat máslem, naplnit šunkou a sýrem, a svačina do školy i do práce je hotová raz dva.

Ingredience (na 8 porcí):

  • 250 g žitné celozrnné Pernerky
  • 150 ml mléka
  • 1PL octa
  • 1ČL drceného kmínu
  • 2PL oleje
  • 10 g droždí
  • 1ČL cukru
  • špetka soli
  • Mléko, kmín, hrubá sůl na potření a posypání

Postup (doba přípravy 120 minut):

  1. Nejprve si zaděláme kvásek a necháme vzejít. (Smícháme droždí, cukr, a trochu teplého mléka. Promícháme a necháme cca 15 minut.)
  2. Poté smícháme všechny suroviny a nakonec přimícháme kvásek. V robotu zaděláme těsto a necháme 120 minut kynout (nebudete mít klasické těsto, spíš takovou pastu).
  3. Posypeme moukou a vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník rolujeme od nejširšího po nejtenčí a dáme na plech. Můžeme nechat rovně jako klasický rohlík nebo zatočit.
  4. Rohlíčky necháme ještě 30 minut na plechu kynout. Rohlíčky potřeme mlékem a posypeme solí nebo kmínem. Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut dle trouby.

 TIP – Bio žitná celozrnná hladká mouka Pernerka

Bio celozrnná žitná mouka Pernerka se vám bude hodit na pečení chleba, přípravu kvásku nebo pro perníková těsta. Vyniká vysokým podílem vlákniny a perfektně jemným mletím.

Upečte si výborný domácí chléb, slané i sladké pečivo nebo třeba medovník z celozrnné žitné mouky Pernerka v bio kvalitě. Skvěle se hodí i na palačinky či bublaninu. Díky unikátní mlecí technologii je mouka dokonale jemně namletá, zatímco si zachovává důležité živiny. Na 100 gramů obsahu 16 gramů vlákniny, takže představuje ideální zpestření jídelníčku.

www.pernerka.cz

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *